Hlavní obsah

Rusko vyslalo na Donbas další humanitární zásilku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva

Na rusko-ukrajinskou hranici v pátek ráno dorazila další kolona vozidel s ruskou humanitární pomocí pro obyvatele povstaleckých zón na ukrajinském Donbasu. Na přechodu Doněck-Izvaryne začalo podle ruské agentury TASS celní odbavení nákladu o celkové váze tisíc tun, v němž jsou hlavně potraviny a stavební materiál.

Foto: Stringer/russia, Reuters

Ruský konvoj s humanitární pomocí. Ilustrační foto

Článek

Asi stovka nákladních automobilů po odbavení odjede s nákladem do Doněcka a do Luhanska. Podle agentury TASS se do celních procedur zapojili jak ruští, tak i ukrajinští pohraničníci a celníci. Na místě jsou rovněž týmy pozorovatelů Organizace pro bezpečnost a spolupráci v Evropě (OBSE).

Podle ruského ministerstva pro mimořádné situace, které zásilku vyslalo, obdrží ještě do konce týdne obyvatelstvo Donbasu další dva tisíce tun humanitární pomoci. Již dříve Rusko na východ Ukrajiny vyslalo náklad potravin, léků, elektrických generátorů a stavebnin o celkové váze kolem šesti tisíc tun.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Podle vůdce proruských radikálů Igora Strelkova se na území kontrolovaném radikály přiživují na distribuci ruské pomoci zločinecké gangy, které se humanitární pomoci podvodně zmocňují a zpeněžují ji. Strelkov ve čtvrtek na tiskové konferenci v Moskvě řekl, že jde o masový jev, jemuž chtějí velitelé povstaleckých oddílů čelit zřízením vlastní distribuční sítě.

Reklama

Související témata:

Související články

Rusko poslalo na Donbas další konvoj

Konvoj stovky nákladních vozů údajně naložených humanitární pomocí vyslalo v úterý na východ Ukrajiny Rusko. Informovala o tom agentura RIA Novosti. Jde už...

Výběr článků

Načítám