Hlavní obsah

Francouz vypil v soutěži 56 panáků, nepřežil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Paříž

Francouzská policie vyšetřuje úmrtí zhruba padesátiletého muže z města Clermont-Ferrand, který soutěžil o vypití co nejvíce skleniček tvrdého alkoholu. Těch vypil 56. Následně však upadl do komatu a v nemocnici zemřel, informovala ve středu agentura AFP.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Zhruba 30 skleniček vypil za minutu,“ upřesnil agentuře výkon muže policejní zdroj.

Zpitého muže později odvezli domů, kam mu ale později museli volat záchranku. Muž upadl do komatu a na druhý den v nemocnici zemřel na infarkt.

Výtečník už dříve vypil 55 skleniček a nyní usiloval o zlomení vlastního rekordu.

AFP nezmiňuje, jaký byl objem skleničky. I kdyby se ale jednalo o tzv. malé panáky, pak by to znamenalo, že muž vypil v krátké době více než litr pálenky.

Provozovatel baru místním novinám La Montagne sdělil, že soutěžící pil „moc rychle“. Sám mu prý po třiceti sklenkách radil, aby přestal.

Dcera si stěžuje

Podle dcery zemřelého to ale bylo jinak. Otci údajně řekli, aby odjel domů, až když měl vypito 56 skleniček. „Můj otec zemřel svou vlastní rukou, ale byl to barman, kdo mu naléval,“ uvedla. Jednadvacetiletá studentka doplnila, že zvažuje žalobu, pokud policie poukáže na nedbalost.

Vyšetřovatelé připustili, že by manažera baru mohli obvinit z neposkytnutí pomoci v ohrožení. Zatím čekají na výsledky pitvy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám