Hlavní obsah

V pátek řídil opilý, v pondělí už seděl ve vězení

Právo, Ivan Vilček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

V pátek mu při jízdě po bratislavské čtvrti Petržalka naměřili policisté 2,4 promile a v pondělí už seděl ve vězení. Expresně o tom rozhodl senát Okresního soudu pátého bratislavského obvodu. Viník si ve vězení odsedí 15 dní a za volant si nesedne šest let.

Foto: Ivan Vilček, Právo

Slovenská policie. Ilustrační foto

Článek

Soudce Karol Posluch tvrdí, že rychlý rozsudek může mít výchovný účinek i pro ostatní řidiče. Odborníci upozorňují, že se jedná o průlomové rozhodnutí soudu a doufají, že vyšle pozitivní signál i dalším soudcům.

„Je to revoluční rozsudek. I takovéto několikadenní tresty mohou dosáhnout účelu. Viník je vytržený ze svého prostředí a nevyhne se vězení,“ cituje deník Pravda rektorku Policejní akademie Lucii Kurilovskou.

Hlídka zastavila řidiče v pátek večer, protože jel bez rozsvícených světel. Naměřili mu 2,4 promile, co je stav těžké opilosti. Řidič byl okamžitě umístěn do cely předběžného zadržení, kde mu trvalo dva dny, než vystřízlivěl.

V pondělí stanul před soudem a odtud putoval přímo do vězení. Mluvčí soudu Pavol Adamčiak potvrdil, že proti verdiktu nikdo nepodal odpor a rozsudek se stal okamžitě právoplatným.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám