Hlavní obsah

Doněckem otřásl mohutný výbuch, poškodil i fotbalový stadión

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Doněck

Mohutná exploze otřásla v pondělí krátce po poledni ukrajinským městem Doněck. Následná tlaková vlna tříštila okna do vzdálenosti několika kilometrů a poškozen byl i místní fotbalový stadión. Z místa následně stoupal kouř dým do výšky desítek metrů.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Během setkání vůdců proruských rebelů v Doněcku městem mohutná explozeVideo: Reuters

 
Článek

Výbuch se ozval v objektu gumárenského podniku na okraji města, které kontrolují povstalci. Po něm následovalo několik dalších. Svědci explozi popsali jako jednu z největších za celou dobu, co zde bojují proruští povstalci s ukrajinskými silami.

Někteří rebelové tvrdí, že vládní vojáci na jejich pozice navzdory příměří vypálili balistickou střelu krátkého doletu SS-21 (Točka-U). Mluvčí ukrajinské armády to odmítl, vládní síly prý s případem nemají nic společného.

Exploze zatřásla budovami vzdálenými několik kilometrů. Poničen byl i stadión domácího fotbalového klubu Šachtar Doněck, který hostil některé zápasy evropského šampionátu Euro 2012.

Foto: ČTK/AP

Mohutná exploze otřásla městem.

Na východní Ukrajině se bojuje půl roku. O život přišlo více než 3600 lidí. OSN odhaduje, že od začátku příměří uzavřeného počátkem září zemřelo více než 300 lidí.

Reklama

Související témata:
FK Šachtar Doněck

Související články

Výběr článků

Načítám