Hlavní obsah

Italskou sestru podezírají, že zavraždila 38 pacientů a ještě se s nimi fotila

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Řím

Italská zdravotní sestra Daniela Poggialiová je podezřelá ze zabití až 38 svých pacientů. Během předběžného slyšení dvaačtyřicetiletá žena jakoukoli vinu odmítla, informovala agentura DPA. Poggialiovou zadržela policie minulý pátek.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Italská zdravotní sestra je podezřelá z usmrcení 38 pacientůVideo: Reuters

 
Článek

Vyšetřovatelé uvedli, že podezřelá, která pracovala v nemocnici ve městě Lugo nedaleko Ravenny, zabíjela pacienty, kteří ji rozčilovali, a rovněž ty, jejichž příbuzní na ni měli příliš mnoho požadavků. U těl mrtvých si podle listu Corriere della Sera pořizovala fotografie a následně je zveřejňovala na sociálních sítích.

Policie se případem zabývá už od dubna. Vyšetřování zahájila po podezřelé smrti 78leté pacientky, která trpěla běžně léčitelnou chorobou, a přesto bez zjevného důvodu zemřela. Lékařům se podařilo zjistit, že pacientka zemřela po injekčním podání chloridu draselného. Tato látka z těla vyprchá během několika dní, a proto je těžké ji později zjistit.

Kolegové uvedli, že Poggialiová byla zkušená sestra, která vždy ochotně brala noční služby. Uvedli ale, že měla i mstivé nálady, kdy například podala pacientům příliš vysokou dávku projímadla, aby tak zkomplikovala práci sestrám z další směny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám