Hlavní obsah

U doněckého letiště zemřelo sedm lidí

V oblasti doněckého mezinárodního letiště zemřelo důsledkem ostřelování dalších sedm lidí. Ukrajinská armáda drží letiště již od srpna a musí odolávat útokům ze strany vzbouřenců. Doněcká radnice sdělila, že dělostřelecké granáty létají i do obytných domů a na městská tržiště. Boje se odehrávají i na hlavním doněckém nádraží.

Foto: Shamil Zhumatov , Reuters

V Doněcku se tvrdě bojuje navzdory příměří.

Článek

Podle doněckého zastupitele Ivana Prichoďka ve středu zahynuli čtyři civilisté ve Vorošilově městském obvodu, kde šrapnel dopadl do činžovního domu. Tři další lidé zemřeli po výbuchu miny v nedalekém obchodu s potravinami.

Dělostřeleckému útoku bylo vystaveno okolí doněckého nádraží, výbuchy poškodily vodovodní potrubí a přerušily dodávku elektřiny do okolních obytných bloků.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Ukrajinská armáda ve středu oznámila, že od začátku příměří zahynulo na východě země 49 ukrajinských vojáků a 242 jich bylo zraněno. "Režim zastavení palby je stále křehčí, každodenně přicházejí zprávy o nových srážkách, přestřelkách a bojích. Obětí je sice méně, ale civilisté a vojáci umírají každý den," uvedla armáda.

Ztráty mezi civilisty podle dnešní zprávy Úřadu vysokého komisaře OSN pro uprchlíky (UNHCR) přesáhly na Donbasu od vyhlášení klidu zbraní hranici 330. [celá zpráva]

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Následky střelby v DoněckuVideo: Reuters

Reklama

Výběr článků

Načítám