Hlavní obsah

V izolaci ve Španělsku je další zdravotnice, pečovala o nakažené ebolou

Madrid

V izolaci v madridské nemocnici je další zdravotní sestra, která ve Španělsku pečovala o nemocné ebolou. Má zvýšenou teplotu, testy však dosud nákazu nepotvrdily, napsala s odvoláním na lékařské zdroje agentura DPA. Na infekčním oddělení v Madridu se z nákazy již léčí zdravotnice, která se také starala o dva pacienty s ebolou.

Foto: Andrea Comas , Reuters

Nemocnice Carlose III. v Madridu, kde se zdravotní sestra nakazila virem eboly

Článek

Nově izolovaná sestra byla podle BBC hospitalizována ve středu.

V izolaci jsou v Madridu ještě čtyři další lidé – manžel nakažené zdravotnice, dvě její kolegyně a Španěl, který se vrátil z Nigérie.

Stav nakažené sestry, která byla identifikována jako Teresa Ramosová, se podle jejího manžela zřejmě zlepšuje. Lékaři ženě podávají protilátky izolované z krve misionářky, která nákazu ebolou v Africe přežila.

Španělsko nedávno evakuovalo z Afriky dva nakažené misionáře, kteří však nemoci následně v Madridu podlehli. Infikovaná zdravotnice je prvním člověkem, který se virem nakazil přímo v Evropě.

Rozšíření nákazy na zdravotní sestru vyvolává v madridské nemocnici pochyby o bezpečnostních opatřeních, která mají šíření viru bránit. Nakažená sestra, která přišla do přímého kontaktu s infikovanými podle všeho jen dvakrát, navíc tvrdí, že všechny stanovené postupy dodržela.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám