Hlavní obsah

Papežové se setkali ve Vatikánu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Papež František se v neděli setkal se svým předchůdcem, sedmaosmdesátiletým Benediktem XVI. Stalo se tak při příležitosti shromáždění, které mělo zdůraznit roli prarodičů a starých lidí ve společnosti, napsala agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Papež František se setkal se svým předchůdcem Benediktem XVI.Video: Reuters

 
Článek

František odsoudil zavrhování starých lidí, a označil jej za skrytou eutanazii.

Vyjádřil také přesvědčení, že přes těžkosti s vysokým věkem mohou být starší generace "stromy, které dále nesou ovoce" a vyzval, aby ti staří lidé, kteří nemají rodinu, mohli všude ve světě pobývat v domovech důchodců, které "nejsou vězením, ale plícemi lidskosti ve městě, čtvrti, farnosti".

Oba duchovní se také při setkání na Svatopetrském náměstí přátelsky objali a vyměnili si pár slov. Stalo se tak během písně Con Te Partiro, kterou přítomným návštěvníkům zazpíval tenor Andrea Bocelli.

Emeritní papež Benedikt XVI. se zúčastnil jen první části akce, podle mluvčího odjel ještě předtím, než začal jeho nástupce sloužit na náměstí mši.

Jednalo se o Benediktovo třetí veřejné vystoupení od loňského února, kdy ze zdravotních důvodů rezignoval.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám