Hlavní obsah

Ukrajina hlásí další mrtvé, separatisté zastavili výměnu zajatců

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dva lidé přišli za poslední den o život na východě Ukrajiny, navzdory tomu, že už více než tři týdny má v této oblasti platit příměří mezi ukrajinskou armádou a proruskými separatisty. Informoval o tom armádní mluvčí Volodymyr Poljovyj. O život podle něj při útocích povstalců přišel jeden voják a jeden civilista.

Foto: Darko Vojinovic, ČTK/AP

Členové proruských jednotek nedaleko Doněcku propuštění v rámci výměny vězňů.

Článek

Oběť z civilních řad pochází z města Ščastja, kde při minometné palbě utrpělo zranění ještě dalších 16 lidí a poškozena byla místní nemocnice a učiliště. O okolnostech úmrtí vojáka se Poljovyj nezmínil. Podled agentury AP jen uvedl, že dalších osm lidí je zraněno. Povstalci podle něj nadále stříleli v okolí doněckého letiště, které je v rukou ukrajinských vojáků.

Během konfliktu mezi ukrajinskou armádou a separatisty přišlo o život přes 3500 lidí.

O stažení ukrajinských jednotek z doněckého letiště se jednalo na páteční schůzce mezi zástupci Ukrajiny, povstalců, Ruska a Organizace pro bezpečnost a spolupráci v Evropě (OBSE), informovala ruská státní televize. Poljovyj konání schůzky potvrdil, nic bližšího k tomu ale neřekl.

Výměna zajatců se odkládá

Povstalci podle agentury Itar-Tass v sobotu informovali, že na neurčitou dobu odkládají výměnu zajatců s ukrajinskou stranou, protože od Kyjeva nedostali seznam osob, jichž se výměna týká. Tvrdí, že jim ukrajinská strana posílá náhodné lidi.

Související témata

Foto: Profimedia.cz

Kyjev

Foto: STRINGER, Reuters

Průvod demonstrantů v moskvě

Výměna zajatců byla jedním z klíčových bodů příměří uzavřeného 5. září. Od té doby se uskutečnila čtyřikrát, připomíná Itar-Tass.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám