Hlavní obsah

Rezešové zpřísnili trest, za smrt čtyř lidí si odsedí devět let

Právo, Ivan Vilček
Budapešť
Aktualizováno

Odvolací soud v Budapešti uložil ve čtvrtek slovenské milionářce Evě Rezešové (36) devět let vězení. U odvolacího soudu tak padl přísnější verdikt, než byl ten původní, kdy Košičanku odsoudili k šesti letům vězení. Rezešová způsobila před dvěma lety dopravní nehodu, při níž zemřeli čtyři lidé.

Foto: TV Markíza

Eva Rezešová u odvolacího soudu

Článek

Rezešová se v závěrečné řeči omluvila pozůstalým, ale neřekla, že svého činu lituje. Apelovala na soud, že má malé děti, s nimiž ve vězení ztrácí kontakt. Slovenka mluvila u soudu maďarsky.

Havárie se udála 21. srpna 2012 na maďarské dálnici M3. Rezešová se svým luxusním BMW narazila do Fiatu Punto, který se po nárazu vzňal. Na místě uhořeli tři lidé, čtvrtá osoba zemřela po převozu do nemocnice.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Podle znalců jela Rezešová po dálnici průměrnou rychlostí 175 kilometrů v hodině a místy dosahovala rychlosti až 190 kilometrů v hodině. Experti se shodli, že kdyby jela předepsanou rychlostí, mohla nehodě zabránit.

Eva Rezešová je dcera Alexandra Rezeše, bývalého ministra dopravy vlády Vladimíra Mečiara. Rezeš privatizoval Východoslovenské železárny a svého času byl také majitelem fotbalového klubu Sparta Praha.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám