Hlavní obsah

Dvaaosmdesátiletý Čech zabloudil v Tatrách a strávil tam noc

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Slovenské horské záchranáře v poslední době zaměstnávají starší čeští turisté. V úterý hledali ve Vysokých Tatrách 82letého muže, který strávil sám noc v horách.

Foto: Miroslav Šára, Právo

Ilustrační foto

Článek

Horskou záchrannou službu (HZS) požádala o pomoc jeho manželka. Muž se v pondělí vydal na túru údajně do Bielovodské doliny, ale do ubytovacího zařízení ve Starém Smokovci se do večera nevrátil. V úterý ráno vyrazili do terénu čtyři členové HZS se psem.

Náhodní čeští turisté však mezitím informovali HZS o starším muži, který přečkal noc v Javorové dolině. Záchranáři požádali o spolupráci vrtulník, který nedaleko Javorové doliny vysadil jednoho z nich. Na místě se potvrdilo, že se jedná o hledaného muže, který byl vyčerpaný, ale naštěstí bez vážnějšího zranění. Byl transportován do popradské nemocnice.

Před necelými třemi týdny spadl ze zříceniny Súľovského hradu 78letý český turista. Po stometrovém pádu utrpěl zranění hlavy a vnitřní zranění, kterým po převozu do nemocnice podlehl. Týden předtím zase zahynul ve Vysokých Tatrách 82letý český turista. Zřítil se z řetězů do údolí při sestupu z Chaty pod Rysy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám