Hlavní obsah

Rusko plánuje velké vojenské cvičení i s jadernými zbraněmi

Moskva
Aktualizováno

Rozsáhlé vojenské manévry se čtyřmi tisíci vojáky chystá ještě tento měsíc Rusko. Cvičení se zúčastní i jednotky s raketami dlouhého doletu a jaderným arzenálem.

Foto: Maxim Shemetov, Reuters

Kolona ruských obrněných transportérů u Kamensku v Rostovské oblasti

Článek

Manévry se uskuteční v Altajské autonomní republice, která na jihozápadní Sibiři leží u pomezí Kazachstánu, Číny a Mongolska. Informovala o tom ve středu agentura RIA Novosti.

Cvičení se bude konat v době prohlubující se krize kolem Ukrajiny, která bude hlavním tématem nadcházejícího summitu Severoatlantické aliance ve Walesu.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Rusko pořádá vojenské manévry pravidelně, v poslední době ale svět tato cvičení kvůli ukrajinské krizi vnímá velmi citlivě.

Foto: David Ryneš, Yahoo Maps

Altajská republika

V srpnu Moskva uskutečnila poblíž hranic s Ukrajinou pětidenní manévry letectva a sil protivzdušné obrany. Západ to kritizoval a uvedl, že manévry rozhodně nepřispějí ke zklidnění situace na východě Ukrajiny, kde proruští separatisté bojují proti ukrajinské vládě.

Kyjev a jeho západní spojenci obviňují Rusko, že na straně povstalců stojí i jeho vojáci; Moskva taková tvrzení opakovaně odmítá.

Reklama

Výběr článků

Načítám