Hlavní obsah

První vozy ruského konvoje se vrátily zpět z Luhansku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Kolona ruských kamionů, které do Luhanska na východě Ukrajiny dovezly ruskou humanitární pomoc, se vrátila zpět do Ruska. V sobotu to oznámila agentura Interfax, podle níž jsou východoukrajinští povstalci ochotni postarat se o další distribuci nákladu. O skupinách ruských kamionů, přejíždějících přes rusko-ukrajinský přechod Doněck-Izvaryne, informovali i další reportéři

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Ruský konvoj opouští UkrajinuVideo: Reuters

 
Článek

„Vyjadřujeme spokojenost s tím, že ruská humanitární pomoc byla dopravena na místo určení. Řídili jsme se výlučně cílem pomoci potřebným civilistům a od obyvatel Luhanska jsme dostali množství poděkování,” uvedla ruská diplomacie v prohlášení, ze kterého citovala agentura ITAR-TASS.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Ruská televize odvysílala záběry z vykládání konvoje v LuhaňskuVideo: Reuters

Kamióny na Ukrajinu vjely bez svolení ukrajinských úřadů a bez dohodnutého doprovodu pracovníků Mezinárodního výboru Červeného kříže. Kyjev vzápětí obvinil Rusko z porušení mezinárodního práva i "přímé intervence". Postup Ruska ale kritizovali také západní představitelé, včetně amerického prezidenta Baracka Obamy a německé kancléřky Angely Merkelové. [celá zpráva]

Moskva výtky odmítla s poukazem na humanitární situaci v Luhansku. Město je 20 dnů v obležení a mimo jiné se potýká s přerušením dodávek vody a elektřiny.

Reklama

Výběr článků

Načítám