Hlavní obsah

Teroristé v Luhansku zabili našeho honorárního konzula, zní z Litvy

Litva v pátek obvinila proruské separatisty na východě Ukrajiny, že v Luhansku unesli a zabili litevského honorárního konzula. Podle agentury AFP to na internetovém mikroblogu Twitter oznámil litevský ministr zahraničí Linas Linkevičius.

Foto: Profimedia.cz

Litevský ministr zahraničí Linas Linkevičius

Článek

"Dozvěděl jsem se s velkým zármutkem, že litevský honorární konzul v Luhansku Mykola Zelenec byl unesen a brutálně zabit teroristy," napsal ministr během návštěvy Kyjeva, kde se ve středu setkal s ukrajinským prezidentem Petrem Porošenkem.

Agentura AFP v této souvislosti připomíná, že povstalci od začátku konfliktu v dubnu unesli stovky lidí, včetně novinářů, mezinárodních pozorovatelů, proukrajinských aktivistů a kněžích, které nějak považovali za podezřelé.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Mezinárodní organizace hájící lidská práva Amnesty International odsoudila ve zprávě v červenci stovky únosů spáchaných většinou "ozbrojenými separatisty", jejichž oběti byly vystavovány "často mučení".

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám