Hlavní obsah

Dvaaosmdesátiletý český turista zemřel po pádu ve Vysokých Tatrách

Právo, Ivan Vilček, Bratislava

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Po stometrovém pádu zahynul v úterý ve Vysokých Tatrách 82letý český turista. Zřítil se z řetězů do údolí při sestupu z Chaty pod Rysy.

Foto: Horská záchranná služba

Tělo českého turisty záchranáři snesli na nosítkách.

Článek

Horská záchranná služba (HZS) na svém webu upřesnila, že v odpoledních hodinách je požádal o pomoc turista, který viděl, jak se neznámý muž zřítil z řetězů na stezce z Chaty pod Rysy.

Záchranáři okamžitě požádali o pomoc Vrtulníkovou záchrannou zdravotní službu. Vrtulník vzal na palubu záchranáře HZS a lékaře. Směřovali k zraněnému, který byl v bezvědomí. Muži selhávaly základní životní funkce, proto se ho přítomní turisté pokusili resuscitovat.

Kvůli silnému větru se však vrtulníku nepodařilo přiblížit k místu nehody, ani vysadit lékaře. Proto vyrazila skupina devíti horských záchranářů pěšky. Po příchodu na místo však už muži nedokázali pomoct. „Při pádu utrpěl vážná zranění, která nebyla slučitelná se životem,“ uvedli záchranáři na svém webu.

Tělo muže záchranáři snesli na nosítkách a terénním autem odvezli do márnice ve Starém Smokovci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám