Hlavní obsah

Kolonu saúdského prince u Paříže přepadli, zmizely milióny i dokumenty z ambasády

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Paříž

Ozbrojení lupiči přepadli v neděli večer v Paříži kolonu automobilů saúdskoarabského prince a ukradli čtvrt miliónu eur (téměř sedm miliónů Kč) v hotovosti a údajné citlivé dokumenty. Informovaly o tom v pondělí světové agentury s odvoláním na prohlášení francouzské policie.

Foto: Profimedia.cz

Policie po lupičích pátrá. Ilustrační foto

Článek

„Ve voze bylo zhruba 250 tisíc eur v hotovosti a oficiální dokumenty z velvyslanectví,“ prohlásil policejní mluvčí Rocco Contento.

Útočníci nejspíš přesně znali trasu kolony i její časový harmonogram.

Automobily po 21. hodině směřovaly ze saúdskoarabské ambasády na letiště Le Bourget severně od francouzské metropole. Svědci policistům popsali, že osm útočníků ozbrojených kalašnikovy, kteří jeli ve dvou autech, přepadlo kolonu, když jela po silnici na severu Paříže. Vozy natlačili ke krajnici, zmocnili se posledního z nich i s řidičem a dvěma cestujícími a odjeli. Posádku posléze propustili.

Ohořelý vůz našli policisté ještě v neděli v noci. Který saúdskoarabský princ v koloně cestoval, nebylo zřejmé, uvedla televizní stanice France 24.

Nebyla vypálena ani jedna střela a nikdo nebyl zraněn, potvrdil agentuře Reuters policejní zdroj.

Po lupičích se pátrá.

Reklama

Výběr článků

Načítám