Hlavní obsah

Český turista spadl ze sedmimetrové výšky do řeky Hornád

Právo, ivi

Dvaašedesátiletý český turista v úterý spadl ze sedmimetrové výšky do řeky Hornád. Na pomoc mu přispěchali horští i letečtí záchranáři.

Foto: HZS

Záchrana českého turisty

Článek

Turista byl na výletě ve Slovenském ráji, když uklouzl a v Prielomu Hornádu spadl přímo do řeky. Horská záchranná služba (HZS) informovala na svém webu, že si muž při pádu poranil hlavu, zlomil předloktí levé ruky, pohmoždil hrudník a pravděpodobně zlomil také několik žeber.

Horští záchranáři muže ošetřili na místě a požádali o pomoc Vrtulníkovou záchrannou službu. Vrtulník zde vysadil lékaře a vzápětí musel odletět k další nehodě.

Ve stejné době totiž obdrželi záchranáři hlášení o pádu 57leté slovenské turistky na dno Strakova vodopádu v Kláštorské rokli. Slovenka spadla přibližně ze stejné výše jako český turista a po pádu byla krátce v bezvědomí.

Utrpěla zranění tváře, klíční kosti a hrudníku. Na pomoc jí vyrazila druhá skupina horských záchranářů, kteří ji na místě ošetřili. Vrtulník převezl zraněnou na louku u Tomášovského výhledu.

Následně se vrátil do Prielomu Hornádu, kde vyzvedl už ošeřeného českého turistu a letěl zpět pro zraněnou Slovenku. Vrtulník pak oba zraněné transportoval do popradské nemocnice.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám