Hlavní obsah

Ukrajinské jednotky ovládly další čtyři obce

Kyjev

Ukrajinské jednotky zapojené do protiteroristické operace (ATO) ve čtvrtek ovládly čtyři města včetně obce Pervomajsk. Ukrajinska pravda to uvedla s obvoláním na mluvčího bezpečnostní rady Andrije Lysenka. Ten také prohlásil, že se podařilo na území Ukrajiny zničit jednotku ruských speciálních sil.

Foto: Evgeniy Maloletka, ČTK/AP

Ukrajinský voják z praporu Donbas

Článek

„Síly praporů speciálního určení Azov, Dněpr, Donbas a Šachtarsk osvobodily tři obydlené obce (v Doněcké oblasti) Jsou to Pervomajsk, Kamyševacha a Kalynove.“ Dodal, že ukrajinská vlajka zavlála i nad správní budovou ve Vuhlehirsku (Ugledar) v Luhanské oblasti.

Naposled se ukrajinských silám podařilo ovládnout obce kontrolované separatisty 8. srpna.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Foto: Sergei Karpukhin, Reuters

Obyvatel Doněcku prohledává trosky

Lysenko dodal, že se ukrajinských silám podařilo zlikvidovat i jednotku ruských speciálních sil: „Na osvobozených územích byla zničena skupina speciálního nasazení sil Ozbrojených sil ruské federace a asi třicet teroristů.“ Nasazení regulérních jednotek Ruské federace na území Ukrajiny, ale nebylo nikdy potvrzeno a vytváří to pochybnosti o hodnověrnosti Lysenkova prohlášení.

Podle Lysenka letectvo a dělostřelectvo také zneškodnily skupiny separatistů, kteří se pokoušeli posílit vzbouřence v v oblasti Šachtarsku, Torezu a Snižného.

Pod Horlivkou vybudovaly ukrajinské síly nové kontrolní stanoviště, zátarasy a zákopy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám