Hlavní obsah

Letadlo se 278 lidmi na palubě doprovodily do Manchesteru stíhačky

Manchester
Aktualizováno

Letoun společnosti Qatar Airways v úterý musely na letiště v Manchesteru doprovodit britské stíhačky. Posádka měla podezření, že je na palubě výbušné zařízení. Stroj se 278 lidmi na palubě bez problémů přistál, letiště bylo zhruba půl hodiny uzavřeno, uvedla televize Skynews.

Foto: Matthew Cossar, ČTK/AP

Stíhačka u dopravního letadla společnosti Qatar Airways

Článek

Stroj Airbus A 330-300 letěl z katarského Dauhá do Manchesteru. Na palubě bylo 265 cestujících a 13 členů posádky, uvedla společnost Qatar Airways.

Oznámení o hrozbě výbušninou dostala posádka přímo na palubě letadla a ihned kontaktovala britské úřady. Stroj tak na letiště doprovodily stíhačky britského královského letectva (RAF) typu Typhoon.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

„Letoun při příletu eskortovalo na letiště Královské letectvo v důsledku informace, kterou obdržel pilot, o možném zařízení na palubě,“ uvedl zástupce manchesterské policie John O’Hare.

Foto: Andrew Yates, Reuters

Letoun společnosti Qatar Airlines po přistání

Po přistání policie odvedla jednoho z cestujících v poutech. Později oznámila, že muž je podezřelý z falešné výhrůžky bombovým útokem, uvedla BBC.

Reklama

Výběr článků

Načítám