Hlavní obsah

Do Charkova dorazil další konvoj s ostatky obětí havárie malajsijského boeingu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V neděli dorazil do východoukrajinského Charkova další konvoj s ostatky obětí havárie malajsijského letounu, který se zřítil nad územím kontrolovaným proruskými separatisty.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Další ostatky obětí z malajsijského boeingu převezli do CharkovaVideo: Reuters

 
Článek

Kolona aut s chladicími boxy z oblasti katastrofy vyjela v sobotu večer. V Charkově ostatky prohlédnou ukrajinští odborníci a jejich kolegové z Nizozemska, odkud pocházela velká část cestujících z letadla. Kdy bude možné těla převézt do Nizozemska, není zatím jasné.

Na místě neštěstí v sobotu začali mezinárodní experti se speciálně vycvičenými psy pátrat po posledních pozůstatcích obětí katastrofy.

Agentura Reuters zároveň zveřejnila záběry opuštěného kontrolního stanoviště v Doněcké oblasti, u něhož se povalovaly části letadla. Není však zcela jasné, zda se jedná o trosky malajsijského stroje.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Trosky zřejmě malajsijského boeingu u kontrolního stanoviště separatistů v DoněckuVideo: Reuters

Malajsijský boeing s 298 lidmi na palubě se v oblasti východoukrajinské vesnice Hrabove zřejmě zřítil po zásahu raketou, kterou podle mnohých západních politiků odpálili proruští povstalci. Ti ale odpovědnost odmítají a svalují ji na ukrajinskou armádu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám