Hlavní obsah

Při přepadu ze zálohy zahynulo přes dvacet ukrajinských výsadkářů

Kyjev
Aktualizováno

Při nočním útoku separatistů na východě Ukrajiny přišlo o život nejméně 21 ukrajinských vojáků, uvedla televize Hromadske. Armádní představitelé útok potvrdili, ale zatím hovoří jen o deseti mrtvých. K útoku došlo nedaleko místa, kde bylo 17. července sestřeleno malajsijské letadlo s 298 lidmi na palubě.

Foto: Stringer, Reuters

Separatisté z praporu Donbas odpálili RPG u Pervomajsku.

Článek

Kolona výsadkářů byla napadena u Šachtarsku, uvedlo vedení protiteroristické operace (ATO): „Mohutnější síly protivníků za využití terénu v městě Šachtarsk ze zálohy přepadly za použití zbraní naše vojáky. Jednotka, která se podle rozkazu přemisťovala, utrpěla ztráty.“

Původně se uvádělo, že minometný útok si vyžádal životy dvou lidí, pak ale televize Hromadske s odvoláním na vojáky a dobrovolníky uvedla, že při ostřelování jednotky A1126 zahynulo 21 vojáků včetně velitele druhého praporu. Podle některých zpráv jednotku ostřelovali ze čtyř stran z raketometů BM-21 Grad.

Mluvčí armády potvrdil deset obětí. Ví se o čtrnácti tělech, ale u čtyř není jasné, zda nejde o separatisty. Osm těl už převezli.

Separatisté oznámili, že zničili přes třicet vozidel.

Foto: Valentyn Ogirenko, Reuters

Kolona ukrajinský tanků u Novoselivky

Ukrajinská armáda však ohlásila také úspěchy, když se jí podařilo vytlačit separatisty z města Novyj Svet v Doněcké oblasti při operaci, jejímž cílem je zajistit hranici s Ruskem.

Ukrajinská armáda vyhlásila ve čtvrtek na východě Ukrajiny jednodenní příměří. Nizozemští a australští experti a mezinárodní pozorovatelé z Organizace pro bezpečnost a spolupráci v Evropě (OBSE) se tak poprvé po téměř týdnu snažení mohli dostat na místo pádu malajsijského letounu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám