Hlavní obsah

V podvozku vojenského herculesu v Německu objevili mrtvého afrického chlapce

– Washington
Novinky, rei

Mrtvého nezletilého hocha objevili příslušníci amerického letectva v podvozkové šachtě nákladního letounu Super Hercules C-130J na základně v německém Ramsteinu. Stroj v předchozích osmi dnech sloužil v Africe včetně Mali. Není jasné, jak se chlapec do letounu dostal.

Foto: Profimedia.cz

Super Hercules C-130J

Článek

Hocha objevili v neděli v noci při rutinní inspekci letounu po návratu na základnu, potvrdil mluvčí letectva John Kirby. Podle něj se jednalo o „adolescenta tmavé pleti a mužského pohlaví, zřejmě afrického původu“.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Kirby potvrdil, že letadlo 86. letecké perutě v Ramsteinu v předchozích dnech vykonávalo misi pro armádní velitelství v Africe „se zastávkami v několika zemích“. Nejmenovaný zástupce Pentagonu stanici NBC News řekl, že chlapec je zřejmě z Mali, kde hercules v průběhu své osmidenní mise rovněž přistával.

Příčinu smrti mladistvého má potvrdit pitva.

Letectvo incident vyšetřuje. Není jasné, jak se chlapec do letadla dostal. „Některá letiště, kde toto letadlo operuje, nemají s ohledem na místo a úkol zabezpečení na standardní úrovni,“ vysvětlil Kirby.

Reklama

Výběr článků

Načítám