Hlavní obsah

V Polsku zlynčovali opilého řidiče, který boural

Varšava

Soud v Lodži poslal do vyšetřovací vazby pětici mužů, kteří jsou podezřelí, že po banální dopravní nehodě zlynčovali v noci na neděli opilého řidiče. Brutální bití pětadvacetiletý muž nepřežil. Oznámila to v úterý zpravodajská televize TVN 24. Pachatelům hrozí deset let vězení.

Foto: Profimedia.cz

Polští policisté u nehody. Ilustrační foto

Článek

Pouze jediný z pětice podezřelých se po zatčení přiznal, že opilého viníka nehody dvakrát udeřil, necítí se však vinen jeho smrtí. Řidič se podle něj choval velice agresivně a vyvolal hádku, která přerostla ve rvačku. Ostatní zatčení tvrdili, že přišli na místo nehody jen proto, aby poskytli pomoc, a pak odešli, aniž někoho bili.

Dění po nehodě ve městě Belchatów ve středním Polsku ale zaznamenaly pouliční kamery. Záběry zabavila policie, kvůli pokračujícímu vyšetřování je nezveřejnila. „Na záběrech z kamer je vidět pětici podezřelých, zmláceného muže a dvojici z auta, do něhož opilý řidič narazil,” uvedla prokurátorka Danuta Grzybowská.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Útočníci poškozené vůbec neznali

Krátce po nehodě pětice mužů, vesměs třicátníků a vesměs rovněž opilých, viníka srážky napadla. Nejprve jej začali bít a kopat, dokud se nesvalil na zem, a pak po něm skákali. Než policie přijela na místo, byl muž v bezvědomí. Po převozu do nemocnice zemřel, vylíčila televize. Dodala, že pětice útočníků, pocházejících z různých měst, vůbec neznala dvojici z auta, do kterého opilý řidič narazil.

Na začátku roku Polskem otřásl případ, kdy opilý řidič na severu Polska smetl skupinu lidí, z nichž šest zemřelo. Případ, který se dostal i na zasedání vlády, rozvířil debatu o údajné přílišné shovívavosti soudů k opilým řidičům. Nedávno veřejnost pobouřil i řidič, který vjel na vycházkové molo v Sopotech a srážel kolemjdoucí. Jen taktak unikl lynči.

Reklama

Výběr článků

Načítám