Hlavní obsah

Zablokujte karty svých mrtvých, „ruští žoldnéři” tam rabují, varuje pozůstalé Kyjev

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kyjev

Zablokujte platební karty svých mrtvých blízkých. Tak zní výzva Kyjeva pro pozůstalé po obětech čtvrteční letecké katastrofy. Na místě neštěstí dochází podle ukrajinského ministerstva vnitra k rabování.

Foto: Maxim Zmeyev, Reuters

Ruský separatista na místě pádu letadla mezi troskami

Článek

„Ruští žoldnéři" podle Kyjeva na místě tragédie prohledávají trosky malajsijského boeingu a mrtvým berou nejen cennosti a hotové peníze, ale i platební karty.

„Je to otevřené drancování," napsal na Facebooku poradce ministerstva Anton Heraščenko. ”Právě jsem obdržel zprávu, že teroristé-žoldnéři včera (ve čtvrtek) sebrali mrtvým nejen peníze a cenné věci, ale zvlášť pátrali po platebních kartách svých obětí," uvedl ukrajinský činitel. Nyní se prý snaží z kartových účtů peníze vybrat přímo na Ukrajině, nebo karty posílají do Ruska.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

BEZ KOMENTÁŘE: Pád malajsijského letadla

Jako ve Smolensku?

Ruské úřady se k případům údajného okrádání mrtvých nevyjádřily a zprávy z ukrajinských zdrojů nelze nezávisle ověřit.

Ukrajinský tisk připomíná, že obdobné kauzy řešila ruská justice před čtyřmi lety při katastrofě polského vládního letadla u západoruského Smolenska. Několik ruských vojáků, kteří místo neštěstí měli střežit, ruské soudy za krádež kreditních karet tehdy odsoudily.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám