Hlavní obsah

Agresivní řidič neunesl kritiku a do druhého chladnokrevně najel. Zraněnému nikdo nepomohl

Moskva

Šokující záběry z dopravního incidentu, který se stal v pondělí v Moskvě, zveřejnil server agentury Russia Today. Neurvalý řidič BMW, jemuž se nepodařilo divokým manévrem před křižovatkou předjet vozidlo značky Nissan, jeho řidiče chladnokrevně přejel, když mu ten vyčetl styl jeho jízdy. Nikdo z množství lidí, kteří incidentu za bílého dne přihlíželi, přejetému muži, svíjejícímu se uprostřed silnice, nepomohl.

Agresivní řidič BMW chladnokrevně najel do muže, který jeho jízdu kritizoval

 
Článek

Stalo se to krátce před čtvrtou hodinou odpolední. Řidič vozu Nissan Almera po zastavení na červenou vystoupil z vozu a jal se řidiči bílého BMW za ním vyčinit za to, jakým způsobem se ho před chvílí snažil předjet. BMW se pokusilo nissan předjet druhým, pravým pruhem. Tam ale byla sanitka, která mu předjetí znemožnila.

Řidič v BMW si kritiku líbit nenechal, a když se řidič nissanu vracel ke svému vozu, rozjel se přes plnou středovou čáru bez ohledu na to, že na semaforu pořád svítila červená, a do staršího muže najel. Přimáčkl ho ke dveřím jeho vozu, které zrovna otvíral. Sražený muž zůstal ležet na silnici a držel si zraněnou holeň. BMW zastavilo před ním.

Jenom se dívali

Incident nasnímala kamera na palubě auta, které původně stálo za BMW. Natočila nejen jízdu, ale i následnou naprostou nečinnost svědků.

Řidič BMW, které zastavilo před nissanem, své auto jen dvakrát obešel a na oběť se pouze podíval. Sanitka, která stála vpravo jen mírně vepředu, se na zelenou rozjela a odjela pryč. Nečinně přihlíželi chodci, řidiči aut v opačném směru i majitel vozu s kamerou.

Nakonec se ke sraženému muži vydala jedna motocyklistka a zraněný byl posléze dopraven do nemocnice.

Kamerový záznam se pak dostal na internet, kde vyvolal pobouření. „V Rusku běžné,“ zněl jeden z mnoha komentářů.

Policie agresivního řidiče identifikovala, ale dosud po něm marně pátrá.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám