Hlavní obsah

Počet obětí havárie moskevského metra dále stoupl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva
Aktualizováno

Na 22 vzrostl počet obětí nehody v moskevském metru, kde v úterý vykolejila souprava. Zdravotníci nevylučují, že mrtvých ještě přibude. Ze 162 zraněných bylo 129 hospitalizováno, někteří jsou v kritickém stavu. Vyšetřovatelé oznámili, že v souvislosti s tragédií zatkli dva podezřelé.

Foto: Sergej Karpušin, Reuters

Záchranáři odvážejí jednoho ze zraněných z moskevského metra.

Článek

Mluvčí vyšetřovatelů Vladimir Markin oznámil zatčení dvou osob podezřelých z porušení bezpečnostních pravidel v dopravě. Jde o mistra údržby tratí kolejiště a jeho zástupce, kteří měli na starosti květnovou instalaci výhybky. Příčiny nehody dosud nebyly stanoveny, vyšetřovatelé se ale podle ITAR-TASS přiklánějí k verzi o nefungující výhybce. Soupravu prý řídil místo dvou jen jediný strojvedoucí.

Počet obětí roste

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

„Bohužel 22 lidí utrpělo zranění neslučitelná se životem,” řekl mluvčí ministerstva pro mimořádné situace Alexandr Drobyševskij agentuře ITAR-TASS s tím, že stovka raněných zůstává v moskevských nemocnicích, někteří ve vážném stavu.

Nejhorší havárie v historii moskevského metra z hlediska počtu mrtvých si vyžádala podle úřadů i životy šesti cizinců: zahynuli dva Číňané ve věku 33 a 40 let, dva občané Tádžikistánu (24 a 25 let), občanka Kyrgyzstánu (24) a šestačtyřicetiletá žena z Moldavska, uvedla BBC na svém ruskojazyčném webu.

Zranění pocházejí z 11 ruských regionů a pěti cizích států, středoasijských postsovětských republik, údajně i Ukrajiny a Arménie.  České velvyslanectví v Moskvě nemá informace, že by mezi oběťmi či zraněnými byl český občan.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Při nehodě v moskevském metru zemřelo dvacet lidíVideo: Reuters

Vlak vykolejil během úterním ranní špičky na modré lince mezi stanicemi Park vítězství a Slovanský bulvár. [celá zpráva]

Stanice Park vítězství je v Moskvě nejhlubší, nachází se 84 metry pod povrchem, což značně komplikovalo záchranné práce, které podle agentury Interfax skončily půl hodiny před úterní půlnocí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám