Hlavní obsah

Nálet na Snižne si vyžádal 11 mrtvých, separatisté letadlo sestřelili

Kyjev/Moskva
Aktualizováno

Proruští vzbouřenci na východě Ukrajiny v úterý oznámili, že sestřelili další vojenský letoun. Bitevník Suchoj Su-25 se podle nich zřítil při útoku na město Snižne. Letecké bombardování města si v úterý vyžádalo jedenáct mrtvých. Kyjev ale popíral, že by letectvo na město útočilo.

Foto: Reuters

Suchoj Su-25. Ilustrační foto

Článek

„Šturmovik Su-25 byl sestřelen během útoku na Snižne. Sestřelený stroj dopadl nedaleko od města. Osud pilota se zjišťuje,“ řekl podle agentury Interfax šéf informačního střediska separatistického jihovýchodního frontu Konstantin Knyrik. Agentura zdůraznila, že informaci nebylo možné ověřit z nezávislých zdrojů.

Ukrajinské letectvo zatím žádnou ztrátu neohlásilo. Kyjev popírá i to, že by na Snižne útočil ze vzduchu. Doněcká oblastní správa přitom listu Ukrajinska pravda potvrdila, že ve městě zahynulo v troskách vybombardovaného domu 11 lidí. Zraněných je osm, mezi nimi jedno dítě.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Původně se uváděly čtyři oběti náletu podniknutého zatím neidentifikovaným strojem. Podle ukrajinské bezpečnostní rady šlo o provokaci s cílem poškodit kyjevskou vládu. [celá zpráva]

Zásah proti separatistům si od zahájení protiteroristické operace (ATO) vyžádal 258 obětí z řad vojáků. Uvedl to mluvčí bezpečnostní rady Andrij Lysenko s tím, že zraněno bylo 922 vojáků a 45 příslušníků ozbrojených sil drží vzbouřenci v zajetí. Jsou mezi nimi i dva lidé z posádky sestřeleného antonovu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám