Hlavní obsah

Počet obětí nehody v moskevském metru překročil dvacet

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva
Aktualizováno

Nejméně 21 lidí zemřelo a více než sto bylo zraněno v úterý při vykolejení soupravy metra v Moskvě. Zdravotníci nevylučují, že počet obětí se může ještě zvýšit. Nehoda se stala při ranní špičce na modré lince Arbatsko–Pokrovskaja.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Při nehodě v moskevském metru zemřelo dvacet lidíVideo: Reuters

 
Článek

"Zranění utrpělo 161 lidí. Devatenáct lidí zemřelo (na místě), jedna zraněná zemřela v nemocnici," uvedl mluvčí ministerstva zdravotnictví Oleg Salagaj podle agentury Interfax. Později dodal, že zemřel další hospitalizovaný, bilance tak stoupla na 21. Moskevský místostarosta Petr Birjukov doplnil, že třetina ze zraněných byla převezena do nemocnice. Stav poloviny hospitalizovaných je vážný.

Počet obětí postupně narůstal, původně se uvádělo dvanáct mrtvých. České velvyslanectví nemá informace, že by mezi oběťmi či zraněnými byl český občan.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

"Souprava se doslova roztrhla, vagón to zmuchlalo, někteří lidé v něm uvízli. Zraněných je hrozně moc," řekl svědek televizi LifeNews. "Říkali, že je to hodilo přes celý vagón z jednoho konce na druhý. Sami se dostali ven po kolejích," vylíčil další.

Evakuace cestujících trvala několik hodin. Asistovalo při ní i osm helikoptér. „Pracujeme na co nejrychlejším obnovení provozu,“ oznámil před 11. hodinou SELČ dopravní podnik. U stanice metra zasahovalo šest desítek sanitek a osm vrtulníků.

Agentura ITAR-TASS informovala, že mezi stanicemi Park Vítězství a Slovanská třída vykolejily tři vagóny. Příčina není jasná. Podle RIA Novosti došlo zřejmě ke zkratu a výpadku proudu na trati.

Foto: ČTK/AP

Záchranáři odnášejí jednoho ze zraněných.

Podle Interfaxu vyšetřuje policie porušení pravidel bezpečnosti.

Moskevský starosta Sergej Sobjanin mezitím podle ČTK slíbil rodinám obětí po miliónu rublů pomoci (asi 600 000 Kč).

Moskevské metro patří k nejvytíženějším podzemním drahám na světě. Denně přepraví až devět miliónů lidí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám