Hlavní obsah

Syn držel otce na řetězu, chtěl ho vyléčit z alkoholismu

Právo, Pavol Minarik

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

K radikálnímu způsobu boje s alkoholismem svého otce se uchýlil 32letý Polák z Jastkowa nedaleko Lublina na východě země, když ho řetězem přivázal ke stěně domu, ve kterém spolu dlouhodobě žijí. Policie 54letého muže po dvou dnech vězení osvobodila.

Foto: Luděk Fiala, Novinky

Ilustrační foto

Článek

"Syn už měl po krk nikdy nekončících alkoholických excesů otce, a když nepomáhaly prosby ani hrozby, sáhl po drastickém způsobu omezení jeho pohybu, aby mu zabránil v přístupu k jeho oblíbené vodce," informoval deník Fakt.

Na nohu mu připevnil šestimetrový řetěz, aby mohl zajít do kuchyně, k posteli i na toaletu. Ukázalo se ale, že i k mobilnímu telefonu, když se mu podařilo zavolat policii, která ho osvobodila, dodal list.

Věznění otce ale odlišně vysvětloval na policii jeho syn, který tvrdil, že se na drastickém způsobu oba dopředu dohodli. "Celou dobu jsem otci připravoval jídlo, dbal, aby užíval předepsané léky a také, aby se mu během týdenní odvykací kůry nic nestalo, ale on to už po dvou dnech bez vodky nevydržel," uvedl.

Navzdory šlechetnému úmyslu zbavit otce závislosti na alkoholu, za omezování osobní svobody hrozí jeho synovi až pětileté vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám