Hlavní obsah

Ukrajinské síly obklíčily Mykolajivku

Kyjev
Aktualizováno

Ukrajinské jednotky při své ofenzívě proti proruským separatistům na východě Ukrajiny údajně osvobodily městečko Mykolajivka (rusky Nikolajevka) v Doněcké oblasti. Oznámila to Ukrajinska pravda s odvoláním na ředitele ukrajinského Střediska pro vojenskopolitická studia Dmytra Tymčuka, který ale mluví jen o úplném obklíčení městečka.

Foto: Reuters

Ukrajinští výsadkáři v obrněném transportéru postupují ke Slavjansku

Článek

Tymčuk uvedl, že síly nasazené do protiteroristické operace (ATO) zcela blokují město. Nasazeno bylo i dělostřelectvo a letectvo, s jejichž pomocí zničili šest opěrných bodů povstalců i sklad munice v blízké Semenovce.

Podle Tymčuka bylo údajně zlikvidováno na 150 povstalců. Síly ATO hlásí dva padlé a čtyři zraněné.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Foto: Reuters

Ukrajinští vojáci na kontrolním stanovišti u Slavjansku

Obsazena byla v rámci operace i zastávka na trati spojující Charkov s ruským Rostovem na Donu.

Tymčuk také uvedl, že během noci došlo k velkému množství střetů především u letišť v Luhansku a Kramatorsku, kde byla vládní vojska ostřelována z minometů.

Foto: Reuters

Ukrajinský voják u Slavjansku ukazuje náboje

Opěrný bod sil ATO v luhanské oblasti podle něj ostřelovali z raketometů Grad. V Doněcké oblasti zase ostřelovaly kontrolní stanoviště sil ATO dva tanky. Palba poškodila dva obrněné transportéry.

Gubernátor utíkal před davem

Napětí sílí v Chmelnické oblasti na jihovýchodě Ukrajiny, kde demonstranti 2. července zaútočili na sídlo gubernátora a požadovali jeho rezignaci. Napadený Leonid Prus se zachránil skokem z okna.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Rozvášněný dav napadl gubernátora Chmelnické oblastiVideo: Reuters

Obyvatelé jsou nespokojeni s tím, jak vykonává funkci, protože nedosadil nového oblastního ministra zdravotnictví, jak slíbil. Zatím není jasné, zda protesty souvisejí i s boji mezi provládními silami a ruskojazyčnými separatisty.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám