Hlavní obsah

Mladík přežil na Rysech pád dlouhý 100 metrů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Doslova štěstí v neštěstí měl osmnáctiletý polský mladík, který v neděli přežil sto metrů dlouhý pád na slovenských Rysech. Utrpěl přitom zlomeniny, zřejmě vážné, ale ne život ohrožující. Akce na jeho záchranu trvala téměř 20 hodin, informoval v pondělí server cas.sk.

Foto: Profimedia.cz

Vysoké Tatry. Ilustrační foto

Článek

Polský turista vystoupal z Mořského oka na Rysy, kde ve výšce zhruba 2300 metrů sešel z cesty, zabloudil a zřítil se. Sice se mu podařilo jednou dovolat polským záchranářům, kteří následně informovali slovenské kolegy, ale nevěděl přesně, kde se nachází.

Na svazích směrem k vrcholu Rysů ho hledalo 28 profesionálních i dobrovolnických záchranářů ze Slovenska a Polska. Velkou zásluhu na nalezení nešťastníka má jeden z chatařů, který s ním večer navázal hlasový kontakt a o místě informoval úřady.

Záchranáři na pomoci postiženému pracovali v dešti, větru a mlze celou noc, až se k němu v pondělí konečně dostali. Mladík podle všeho utrpěl zlomeniny horní a dolní končetiny a také pánve, ale měl štěstí, že hrůzný pád přečkal bez vážnějšího poranění hlavy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám