Hlavní obsah

Stovky afrických migrantů se snažily přes plot dostat do Evropy

Stovky migrantů se v neděli brzy ráno pokusily o nelegální překročení jedné ze dvou pozemních hranic mezi Španělskem a Afrikou ve španělské enklávě Melilla. Nikomu se to podle informací agentury AFP nepodařilo, nikdo nebyl zraněn.

Stovky afrických migrantů se opět snažily v Melille dostat do Evropy

 
Článek

Podle prohlášení prefektury hromadný "útok" migrantů začal v 5.30 středoevropského času, když se "zhruba pět stovek osob subsaharského původu" pokusilo překonat tři řady vysokých hraničních plotů, jimiž je město hraničící s Marokem obehnáno.

Nikomu se to ale nepodařilo, i když se asi stovka migrantů dostala na vnější plot. Na druhou stranu ale nikdo nepřelezl a všichni byli vráceni do Maroka. Zpráva dodává, že nejsou hlášena žádná zranění ani mezi migranty, ani mezi příslušníky španělské civilní gardy, kteří tento další hromadný pokus o proniknutí do Melilly zmařili ve spolupráci s marockou bezpečností.

Od začátku roku už Melilla zažila velký počet takových nájezdů, při nichž se do města už podařilo proniknout stovkám převážně afrických běženců. Naposledy se tak stalo 28. května, kdy ploty vzalo útokem na 1000 lidí ve snaze dostat se přes Melillu do Evropy s vidinou lepšího života. Zhruba čtyři stovky uspěly.

Melillu odděluje od Maroka trojitý sedm metrů vysoký a 11 kilometrů dlouhý plot s ostnatým drátem, který střeží na obou stranách policisté a pohraničníci. Přesto je to pro uprchlíky jedinečná příležitost dostat se do Evropy bez nutnosti překonávat Středozemní moře.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám