Hlavní obsah

V Bulharsku zabíjely bleskové záplavy, za den napršelo tolik co obvykle za měsíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Varna
Aktualizováno

Při záplavách na východě Bulharska zemřelo ve čtvrtek nejméně 11 lidí. Velká voda způsobila v oblasti černomořského letoviska Varna výpadky elektřiny a zablokovala silnice. Několik lidí se podle agentury Reuters pohřešuje. Vláda na příští pondělí vyhlásila den smutku.

V Bulharsku zabíjely bleskové záplavy

 
Článek

"Je to nezměrná tragédie. Jsem na ulici předměstí Aspruchovo. Ta ulice tu není, domy tu nejsou, auta jsou jedno na druhém," popsal v bulharské televizi situaci starosta Varny Ivan Portnich.

Povodně způsobil přívalový déšť, který ve čtvrtek přišel do centrální a východní části země. Nejhůře zasažena byla právě Varna, kde zemřelo deset obyvatel jednoho z níže položených předměstí.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Lidé jsou podle Portnicha odříznuti od dodávek elektřiny, problémy mohou nastat s pitnou vodou.

Foto: Impact Press Group, Reuters

Foto: ČTK/AP

Velká voda způsobila v oblasti černomořského letoviska Varna výpadky elektřiny a zablokovala silnice.

Záplavy postihly rovněž několik menších obcí ležících nedaleko metropole Sofie. Ve městě Kilifarevo hasiči evakuovali 11 lidí, kteří se kvůli výšce vodní hladiny v ulicích museli uchýlit na střechy svých domů.

Foto: Impact Press Group, Reuters

Záplavy v Bulharsku

Podle meteorologů byl čtvrteční příval srážek ekvivalentem toho, co v zemi obvykle spadne za celý měsíc. Předpovědi varují, že v pátek mají bouřky a silné deště na severu a východě země udeřit znovu.

Foto: ČTK/AP

Velká voda brala i auta.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám