Hlavní obsah

Při granátovém útoku u Luhansku zemřeli dva ruští novináři

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Luhansk

Reportér a zvukový inženýr ruské státní televize a rozhlasu (VGTRK) přišli v úterý o život při ostřelování obce Metallist u města Luhansk na východní Ukrajině. Oznámily to ruské agentury.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Při útoku u ukrajinského Luhansku zahynuli ruští novinářiVideo: Reuters

 
Článek

Zatímco zvukař Anton Vološin byl na místě mrtvý, reportér Igor Korneljuk zemřel po převozu do nemocnice na operačním sále. Přežil jen třetí člen skupiny, který se v době výbuchu pohyboval zhruba sto metrů od svých kolegů.

Na východní Ukrajině byl minulý měsíc zabit také italský fotoreportér a jeho ruský pomocník.

Podle agentur se u Luhansku tvrdě bojuje od pondělní noci. Pokračují ale i boje ve Slavjansku, kde v noci při náletech zemřeli tři civilisté, uvedla BBC.

Při střetech v Luhanské a Doněcké oblasti, kde proruští vzbouřenci vyhlásili samostatnost, přišly o život už více než tři stovky lidí, uvedla agentura AFP.

Podle ruské agentury ITAR-TASS doporučil ukrajinský parlament prezidentovi Petru Porošenkovi vyhlásit v regionu stanné právo.

Reklama

Související témata:

Související články

Porošenko navrhne separatistům příměří

Jako součást svého mírového plánu chce ukrajinský prezident Petro Porošenko navrhnout dočasné příměří se separatisty na východě země. Řekl to v pondělí na...

Výběr článků

Načítám