Hlavní obsah

V Maďarsku pořádají dětské bojové zápasy

Právo, Ivan Vilček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Budapešť

V Maďarsku pořádají zápasy dětí podle pravidel smíšených bojových umění pro dospělé (MMA). Děti se bijí bez ochrany hlavy a podle deníku Blikk jen při posledním klání museli organizátoři kvůli vážnému zranění dítěte zavolat hned třikrát záchranku.

Foto: Blikk.hu

Organizátoři k zápasům využívají především děti z chudších rodin ve věku 10 až 15 let.

Článek

K zápasům využívají organizátoři této zvrácené zábavy především děti z chudších rodin ve věku 10 až 15 let.

„Jednu dívku ve věku 10 až 12 let kopli při zápase do krku. Dusila se a museli k ní zavolat záchranku. Posádka záchranky si při zásahu všimla i dalšího zraněného, kterým byl kluk s vážným zraněním hlavy,“ uvedl pobouřeně Gábor Tánczos, tajemník maďarské ligy MMA pro dospělé.

Dávid Czeilinger (16), který v ringu bojuje už půl roku, měl před časem natrženou plíci. „Domníval jsem se, že mám zlomená žebra. Když mě odvezli do nemocnice, museli mě okamžitě operovat,“ řekl. Chlapec přiznal, že se bojuje jen v tenkých rukavicích, které moc nechrání, a účastníci, ani pořadatelé zcela neznají pravidla. „Před zápasem nám nikdo neříká, co můžeme a co ne,“ dodal.

Szabolcs Felföld z celostátního svazu MMA odmítl informace, že Dávid bojoval podle pravidel určených pro dospělé. „Musíte o tom psát?“ zeptal se novinářů deníku Blikk.

Důrazněji k tomu přistoupil předseda svazu MMA Norbert Növényi, který žádá okamžitý zákaz dětských soubojů. „Děti do šestnácti let nesmí soutěžit podle pravidel pro dospělé,“ upozornil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám