Hlavní obsah

Pod tíhou zámků zamilovaných se zřítilo zábradlí na pařížském mostě

Paříž

Část zábradlí v délce 2,4 metru na pařížském „mostě lásky” Pont des Art neunesla tíhu tisíců zámků a propadla se, informovala v pondělí agentura AFP. Most musel být evakuován.

Foto: Profimedia.cz

Pont des Arts se zámky.

Článek

„Most byl okamžitě evakuován a uzavřen,“ řekl jeden z policistů, který si nepřál být jmenován. Na místo přispěchali místní činitelé a architekt, aby posoudili škody. Most by měl být pro veřejnost znovu otevřen až během pondělí.

Na most Pont des Arts každoročně přijíždějí tisíce milenců z celého světa, kteří po zavěšení zámečku se svými jmény hodí klíč do Seiny.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Most se klene nad řekou před muzeem Louvre a fenomén „zámků lásky“ způsobuje úřadům nemalé bolení hlavy. Tíha zámků může ohrožovat bezpečnost a kromě toho zábradlí ověšené hrozny rezavějících zámečků nepůsobí nijak esteticky.

Stejný trend se mezitím ujal i v Německu, Rusku, Číně a především v Itálii. V samotné Paříži už se začal šířit i na další mosty a policie už před časem odstraňovala asi čtyři desítky zámků i z Eiffelovy věže.

Nepomohl ani zákaz věšení zámků na zábradlí.[celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám