Hlavní obsah

Londýňané radikálně řeší problém s bezdomovci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Krajně neobvyklé řešení k odstrašení bezdomovců volí majitelé některých luxusních domů v britské metropoli. Ve výklencích před svými nemovitostmi nainstalovali na chodníky ocelové hroty, které mají zabránit, aby tam lidé bez domova přespávali, uvedl server listu The Telegraph.

Foto: The Independent

Snímek kovových bodců před domem v londýnské ulici Southwark Bridge Road

Článek

Jako by se majitelé inspirovali ocelovými hroty, které se používají k ochraně některých památek. Opatření londýnských majitelů domů ale vyvolalo ostrou kritiku poté, co se snímky objevily na sociálních sítích, uvádí The Telegraph. A právě srovnání s holuby lidé používají nejčastěji.

Kovové hroty jsou vysoké zhruba dva a půl centimetru. Snímky zveřejněné britskými médii byly pořízené před domem v ulici Southwark Bridge Road v samotném centru Londýna.

„Tyto protibezdomovecké trny jsou jako bodce, které používají, aby chránili stavby před holuby. Nemajetní jsou považovaní za havěť,” komentoval snímky na Twitteru David Wells.

„Nic neobvyklého”

Další komentáře na sociálních sítích používají slova jako „barbarství“ a zmiňují to, že by vyspělost společnosti měla být posuzovaná podle toho, jak se dokáže postarat o lidi v nouzi.

Ve zmíněném domě se byty prodávají i za víc než 800 000 liber (zhruba 27 miliónů korun) a podle obyvatel se tam hroty objevily před dvěma týdny poté, co tam přespávali bezdomovci. Někteří z obyvatel potvrdili, že jsou na místě právě kvůli nim.

Neziskové organizace, které se starají o lidi bez domova tvrdí, že toto není jediný takový případ použití kovových bodců. Již řadu let se prý objevují před vstupními dveřmi do domů nebo na nejrůznějších římsách.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám