Hlavní obsah

Ve sklepě našli těla pěti novorozenců

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Helsinky

Ve sklepě domu ve finském městě Oulu bylo ukryto pět mrtvých novorozeňat. Policie uvalila vazbu na 35letou žena, která tvrdila, že se jí tři děti narodily mrtvé, informovala ve středu agentura APA.

Foto: Profimedia.cz

Dům, kde byla nalezena těla mrtvých dětí.

Článek

Policii přivolala domovní služba, protože ze sklepů vycházel silný zápach. Právě v jednom z nich pak byla nalezena těla dětí. Podle policie zemřely před několika lety.

„Přesný věk dětí nelze určit,” uvedla policie. Se vší pravděpodobnosti prý jde o plody, které téměř dosáhly zralosti.

Bezprostředně po nálezu mrtvolek se policii přihlásila žena, která tvrdila, že je matkou tří mrtvých dětí. Žena vypověděla, že „přišly na svět před pěti až deseti lety mrtvé”. Podezřelá, která pracovala v pohostinství, skončila ve vazbě.

Vyšetřovatel Seppo Leinonen televizní stanici YLE řekl, že žena má ještě další děti, které jsou naživu. Vyšetřovatelům řekla, že své děti rodila vždy sama doma.

Do domu, v němž se ostatky našly, se podezřelá přestěhovala teprve nedávno. Z toho se dá podle APA usuzovat, že se stěhovala i s mrtvými nemluvňaty.

Podle YLE příbuzní ženy o porodech nic nevěděli a jsou „šokováni”.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám