Hlavní obsah

V Polsku havarovalo pět malých letadel. Tři piloti jsou mrtví

Právo, PM

Nedaleko Bialska-Biale na jihu Polska havarovalo v sobotu lehké cvičné letadlo Cessna, které při nekontrolovatelném klesání narazilo do stromu a vzápětí začalo hořet. Dva piloti nacházející se na jeho palubě zemřeli na místě. Let byl součástí soukromého pikniku. Další pilot zahynul v neděli v Pile. Celkem během víkendu havarovalo v Polsku pět malých letadel.

Foto: Ludmila Žlábková, Právo

Ilustrační foto

Článek

V průběhu Mistrovství Polska v létání na větroních v Pile na západě země se přes víkend srazila čtyři letadla. Nejprve do sebe vrazily dva větroně v sobotu. Oba piloti se včas katapultovali a bez zranění přistáli.

K identické nehodě došlo v Pile i v neděli. V tomto případě se jednomu pilotovi podařilo vyskočit z letadla a přistát s pomocí padáku, zatímco druhý zahynul hned po srážce strojů. Pozůstatky z havarovaných letadel spadly do centra města Pila a těžce zranily jednoho z náhodných chodců, který je v ohrožení života hospitalizován v místní nemocnici.

Příčiny nehod nejsou zatím známy. Všechny tři případy vyšetřuje policie i inspektoři leteckého provozu, oznámila v neděli polská televize TVP.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám