Hlavní obsah

Další krvavé boje na Ukrajině vypukly v Luhanské oblasti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kyjev

Napětí se vystupňovalo na proruském separatistickém východě Ukrajiny, kde vzbouřenci zaútočili ve středu večer proti jednotce vládních sil v Luhanské oblasti. S odvoláním na tvrzení nově vzniklé ukrajinské národní gardy to uvedla agentura AFP. Oběti hlásí obě strany.

Foto: Vasily Fedosenko, Reuters

Proruští ozbrojenci v Luhansku

Článek

Blíže neupřesněný počet ozbrojenců prý ve správním centru Luhansk nedaleko Ruska napadl tamní jednotku národní gardy, kterou tvoří dobrovolníci.

„Probíhá boj. Jsou ztráty mezi ukrajinskými vojáky a útočníky," uvedla podle AFP bez dalšího upřesnění národní garda na svém webu k situaci v Luhansku.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Ukrajinská armáda ve středu v Doněcku na východě země obnovila „protiteroristickou operaci", která si v předchozích dvou dnech vyžádala na padesát obětí. Podle zpráv ruských novinářů nízko nad městem létaly ukrajinské bombardéry, ozývaly se exploze a dávky ze samopalů. [celá zpráva]

Podle nepotvrzených zpráv se bojovalo o sídlo tajné služby SBU v centru města, které je pod kontrolou proruských radikálů. O výsledku operace zatím nejsou informace.

Reklama

Související témata:

Související články

Na Ukrajině se znovu ztratili pozorovatelé OBSE

Organizace pro bezpečnost a spolupráci v Evropě (OBSE) ztratila kontakt se svými pozorovateli na východní Ukrajině. Čtyři její zástupci vykonávali svoje úkoly...

Výběr článků

Načítám