Hlavní obsah

Při střelbě v Bruselu zemřeli dva Izraelci a Francouzka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Sobotní střelba v bruselském židovském muzeu má tři oběti. Belgická generální prokuratura v neděli popřela informace belgického listu Le Soir, podle nějž zemřel i čtvrtý člověk. Ten podle prokuratury zůstává v kritickém stavu. Není jasné, zda jede o teroristický či antisemitský útok.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Střelba v bruselském muzeu má již čtyři oběti, dvě pocházely z IzraeleVideo: Reuters

 
Článek

"K obětem patří pár z Tel Avivu a byli to turisté. Manželům bylo kolem 50 let. Důvěřujeme tomu, že belgické úřady, zejména policie a justice, tento strašný čin osvětlí," sdělil mluvčí izraelského ministerstva zahraničí Jigal Palmor.

Premiér Benjamin Netanjahu už v sobotu večer střelbu označil za výsledek "trvalého podněcování k nenávisti" proti Židům a Izraeli. "Na evropské půdě neustále znějí pomluvy a lži namířené proti Izraeli, zatímco zločiny proti lidskosti a vraždění v našem regionu se pomíjejí," řekl premiér.

Foto: Yves Logghe, ČTK/AP

Policisté před muzeem

Mluvčí bruselské prokuratury řekla, že o útočníkovi stále informace chybí. Předtím policie tvrdila, že střelec přijel k muzeu, vstoupil dovnitř a začal střílet. "O motivu toho víme málo, možné je vše," řekla mluvčí.

V sobotu byl sice zatčen jeden člověk, který byl na místě střelby v autě, ale je nyní považován za svědka.

List Le Soir uvedlže střelec je stále na svobodě a je ozbrojený. Není prý známa jeho tvář a podle všeho je rozhodnutý zabíjet. V muzeu střílel na dvou místech, mezi exponáty a pak také ve vstupní hale.

Foto: Yves Logghe, ČTK/AP

Policejní experti na místě činu

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám