Hlavní obsah

Plavčice v polském akvaparku neuměla plavat, utopilo se tam dítě

Právo, Pavol Minárik

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Navzdory tomu, že mladá plavčice v moderním polském akvaparku v Kutně nedaleko Lodže měla licenci na zachraňování topících se, sama neuměla plavat. Bez jakékoli přípravy a zkoušek jí falešné oprávnění v přepočtu za 10 tisíc Kč vystavil šéf místního vodního záchranného sboru Eugeniusz W., informovala ve čtvrtek polská televize TNV24.

Foto: www.aquaparkkutno.com

Akvapark Kutno

Článek

„Falešné oprávnění na vykonávání plavčíka v tomto akvaparku bez jakýchkoli zkoušek a za stejnou sumu vystavil také dalším osmi osobám,“ sdělil ve čtvrtek Krzysztof Kopania, mluvčí prokuratury v Lodži.

„Plavčíci“ mohou být odsouzeni na dva roky vězení. Muži, který jim protiprávně vystavil potřebné dokumenty, hrozí až dvojnásobný trest.

Celý případ se dostal na veřejnost už minulý rok, kdy se v akvaparku utopilo devítileté děvčátko z Německa. Následné vyšetřování případu, který začal soud projednávat ve čtvrtek v Lodži, zjistilo, že v tragický den, kdy se děvče utopilo, měli všichni tři sloužící plavčíci falešnou licenci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám