Hlavní obsah

U Slavjanska se opět střetli separatisté a ukrajinské jednotky

– Kyjev • Aktualizováno

Boje u Slavjanska na východě Ukrajiny pokračovaly i v neděli. Proruští separatisté hlásili zabití sedmi příslušníků ukrajinské armády, Kyjev ale jakékoli ztráty popřel.

Foto: ČTK/AP

Proruský bojovník ve Slavjansku

Článek

„Ostřelování města začalo v sobotu ráno a pokračovalo po celý den i noc. Naši bojovníci přijali boj a zničili až sedm útočníků," řekl samozvaný starosta města Vjačeslav Ponomarjov. Z povstalců podle něj nikdo nepadl, jeden utrpěl těžké zranění.

Ukrajinští vojáci podle něj pokračují v ostřelování města z děl a minometů a pokoušejí se proniknout hlouběji do města, rebelové je však udržují na okraji města.

Ukrajinský ministr vnitra Arsen Avakov naopak uvedl, že povstalci v noci zaútočili na ležení Národní gardy u Slavjanska, ale útok se podařilo odrazit.

„U nás je to beze ztrát. Z útočníků byl jeden zabit a jeden zraněn. Raněnému byla poskytnuta lékařská péče, byl vzat do vazby a je vyslýchán," napsal Avakov na Facebooku. Dodal, že útoky podnikali separatisté každou noc a obhajoval tvrdou odvetu: „Ti, kteří přišli do našeho tábora zabíjet spící vojáky - zaslouží si shovívavost?  Ti, které zabila naše odvetná palba - zaslouží si soustrast?”

Reklama

Výběr článků

Načítám