Hlavní obsah

V bojích u Kramatorsku zničili separatisté obrněný transportér

Kyjev
Aktualizováno

Boje mezi ukrajinskou armádou a proruskými ozbrojenci si v úterý u Kramatorsku vyžádaly sedm mrtvých, většina jich byla na straně bezpečnostních sil. Ve středu počty zabitých potvrdilo ukrajinské ministerstvo vnitra. Separatistům se podařilo zničit dvě vozidla včetně kolového obrněného transportéru BTR. V Donbasu se snaží separatisté zastavit těžbu na šachtách.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Trosky mobilního minometu a obrněného transportéru ukrajinské armády u vesnice OktjabrskajaVideo: Reuters

 
Článek

Při střetech u vesnice Oktjabrskaja u Kramatorsku zemřel podle sdělení ministerstva obrany jeden separatista a čtyři další byli těžce zraněni. Ti skončili v městské nemocnici ve Slavjansku.

Foto: Yannis Behrakis, Reuters

Trosky mobilního minometu u Oktjabrskej

Při útoku separatistů vyzbrojených raketovými granátomety a automatickými zbraněmi na vojenskou kolonu byl zničen mobilní minomet a jeden obrněný transportér. Zahynulo šest výsadkářů a dalších devět bylo zraněno. Podle některých zpráv jeden ze zraněných zemřel v nemocnici. [celá zpráva]

Foto: Yannis Behrakis, Reuters

Zničený obrněný transportér BTR u vesnice Oktjabrskaja

Separatisté v Doněcké a Luhanské oblasti na východě Ukrajiny se snaží zastavit těžbu na šachtách, uvedla ve středu Ukrajinska pravda s odvoláním na šéfa nezávislých odborů horníků Donbasu Mihaila Volynku.

Foto: Yannis Behrakis, Reuters

Zničený mobilní minomet u Kramatorsku

„Už nyní jsou případy, kdy nepouští horníky do práce. Nyní také požadují, aby se nenechaly projet autobusy vezoucí směnu na šachtu,“ řekl Volynko. „Nedávno byli na šachtě Kalinina v Doněcku a nutili ředitele, aby si napsal žádost o propuštění. Na stejnou šachtu Kalinina přišli včera a chtěli zastavit práci, ale zaměstnanci jim řekli, že musejí živit rodiny,“ dodal.

Foto: Yannis Behrakis, Reuters

Zničený mobilní minomet ukrajinské armády

„Separatisté chtějí zastavit práci na šachtách v Donbasu,“ řekl ještě a dodal, že problémem je, že místní policisté spolupracují se separatisty.

Již dříve se separatisté pokoušeli přesvědčit horníky, aby vstoupili do stávky, ale neuspěli.

Foto: David Ryneš, Mapy.cz

Kostjantynivka

Od úterý Debalcevo v donské oblasti střeží donští kozáci, kteří údajně přijeli na žádost obyvatel. Ataman Nikolaj Kozicin se už setkal se starostou, jeho zástupcem a šéfem místní policie. Podle něj už byla vytvořena struktura ochrany klidného života debalčanských.

Kozáci ve svém sdělení uvedli, že „jejich hlavním úkolem je udržet právo a pořádek, předejít zločinům a útokům a chránit občany během nepokojné situace na Ukrajině“.

Kozáci už dohlíželi na pokojný průběh referenda o nezávislosti, tehdy ovšem působili ještě v pozadí.

Foto: Yannis Behrakis, Reuters

Ukrajinský vesničan u Oktjabrskej si prohlíží zničení obrněný transportér.

Reklama

Výběr článků

Načítám