Hlavní obsah

Mária ho zabila v sebeobraně, jistě ji osvobodí, tvrdí rodina Kukučové

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Rodina slovenské modelky Márie Kukučové (24) obviněné z vraždy anglického milionáře Andrewa Bushe (48) je přesvědčena, že po vydání do Španělska ji čeká zproštění obvinění. „Mária toho muže musela zabít, jinak by zabil on ji,“ řekla deníku Nový čas nejmenovaná modelčina příbuzná.

Foto: TV Markíza

Slovenka Kukučová byla obviněna z vraždy milionáře

Článek

„Jsme přesvědčeni, že ve Španělsku ji osvobodí, protože jednala v sebeobraně. Svědčí o tom všechny důkazy,“ dodala.

Podobně se vyjádřil i obhájce obviněné modelky Matúš Gémeš. „Z pohledu důkazního stavu, který znám, jsou splněny podmínky k tomu, aby bylo možné její jednání posuzovat jako jednání v nutné sebeobraně, což není trestné,“ uvedl obhájce.

Po rozhodnutí slovenského soudu o umístění Kukučové do vydávací vazby vyjádřili její rodiče určité zklamání. „V té chvíli jsme byli zklamáni, že si ji Slovensko neponechalo. Byli jsme přesvědčeni, že se za svou občanku postaví a bude ji chránit,“ tlumočila příbuzná názor rodičů.

Vydání může trvat týdny

Kukučová byla minulý týden umístěna do vydávací vazby a v ilavské věznici čeká na vydání do Španělska. Podle odborníků to však může trvat i několik týdnů. Začátkem května doručilo Španělsko na Slovensko evropský zatykač na Kukučovou. Podle obvinění měla začátkem dubna v Costa del Sol zastřelit svého expřítele. Hrozí jí 10 až 25 let vězení.

Podle španělských médií měla Kukučová čekat v expřítelově vile, než se Bush vrátí, a po hádce ho měla zastřelit. Svědci ji pak viděli narychlo odjíždět z místa činu v jednom z Bushových aut.

Bushova nová přítelkyně Maria Korotaevová ho údajně našla s prostřelenou hlavou. „Pravděpodobně žárlila. Asi si řekla, že když nebude s ní, tak nebude s nikým,“ uvedla Korotaevová.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám