Hlavní obsah

Čecha na studentském pobytu v Británii odsoudili za filmování dětí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brighton

Soud ve Velké Británii uložil trest v délce dvou a půl roku 32letému Čechovi za pořizování nemravných snímků dětí. Mladý muž bydlel v Brightonu na výměnném studentském pobytu. Rodina, u níž žil, se teprve po jeho zadržení od britské policie dozvěděla, že byl kvůli dětské pornografii stíhán již dříve v České republice.

Foto: , Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Zaklepali u nás tři policisté a oznámili nám, že musí prohledat náš dům. Říkali, že je to kvůli tomu studentovi, který s námi bydlel. Přistihli ho, jak si natáčí děti. Odešli s jeho počítačem. Když jsme pak zjistili, že byl již dříve odsouzen, bylo nám hrozně,“ popsal pro deník The Daily Mail 44letý otec rodiny Wayne Beavill.

Doplnil, že s manželkou mají dva chlapce ve věku devět a třináct let. „Z pomyšlení, že s námi tři měsíce bydlel, jde hrůza,“ uvedl Beavill s tím, že student byl milý, i když většinu času trávil ve svém pokoji a na počítači.

Rodina si stěžuje na školu, která pobyt zajišťovala, ale nezjistila si, zda je Čechův trestní rejstřík čistý.

Beavillovi dostávali za ubytování studenta 260 liber měsíčně. Podle jejich slov byly ale peníze vedlejší, protože sotva pokryjí náklady na stravu a ubytování. V uplynulých 14 letech takto přijali více než 50 studentů především proto, aby podpořili snaživé mladé lidi ze zahraničí i místní školní komunitu.

Reklama

Výběr článků

Načítám