Hlavní obsah

V ukrajinském Mariupolu se znovu střílí, v centru hoří pneumatiky

V jihoukrajinském přístavu Mariupol propukly po několika dnech klidu nepokoje. Centrální Leninova ulice je podle místních médií rozdělena hradbou z hořících pneumatik, radnici obsadili proruští vzbouřenci. Zprávy hovoří o tom, že se střílí u mariupolského letiště, kde neoznačení ozbrojenci ostřelovali projíždějící automobily.

Foto: Baz Ratner, Reuters

V Mariupolu opět zuří boje.

Článek

Podle očitých svědků je centrum Mariupolu zahaleno štiplavým černým dýmem, který je viditelný ze vzdálenosti několika kilometrů. Dopravě brání převržené autobusy a trolejbusy. Městem projíždějí vozy záchranné služby, o zraněných či mrtvých se ale zprávy nezmiňují.

U mariupolského letiště, kde je rovněž umístěna základna ukrajinské armády, se objevili neznámí ozbrojenci, kteří ohrožují okolní dopravu, napsal zpravodajský server Ostrov. Zasaženo bylo několik osobních automobilů a mikrobusů, které se ve městě používají ve veřejné dopravě.

Ruská agentura ITAR-TASS s odvoláním na informace separatistů napsala, že ozbrojenci Pravého sektoru v maskách napadli několik kontrolních stanovišť, která separatisté vybudovali na okraji Mariupolu. Podle ruské agentury při útoku jeden člověk zahynul a tři byli zraněni.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám