Hlavní obsah

Šéfredaktoři deníku Le Monde podali hromadnou výpověď

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Paříž

V reakci na měsíc trvající neshody s vedením kvůli plánované reorganizaci, podala v úterý většina šéfredaktorů francouzského deníku Le Monde hromadnou výpověď. Informace podala agentura AFP.

Foto: Profimedia.cz

Deník Le Monde. Ilustrační foto

Článek

"Několik měsíců jsme posílali četná varování upozorňující na závažné nedostatky i na absenci důvěry a komunikace s vedením redakce, které nám bránilo v plnění šéfredaktorských úkolů," napsalo sedm šéfredaktorů a zástupců šéfredaktorů v dopise adresovaném šéfům listu Natalii Nougayrèdeové a Louisi Dreyfusovi.

Odcházející vedoucí redaktoři zdůraznili, že nechtějí podkopat funkčnost redakce a jsou k dispozici pro udržování běžného provozu až do jmenování nového týmu.

"Pokoušeli jsme se nabízet řešení, ale bez úspěchu. Dnes konstatujeme, že nadále nejsme schopni plnit úkoly, které nám byly svěřeny, a proto se vzdáváme svých příslušných postů," uvedli vedoucí redaktoři.

Nougayrèdeová je ředitelkou listu od března 2013. V únoru své podřízené informovala o chystané reorganizaci, která by v podstatě znamenala zrušení zhruba pěti desítek míst.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám