Hlavní obsah

Černé skříňky se kvůli zmizení malajsijského boeingu změní

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brusel

Černé skříňky v letadlech budou muset vysílat signály po devadesát dní, místo stávajících třiceti. V úterý to podle BBC oznámil Evropský úřad pro leteckou bezpečnost EASA.

Foto: Reuters

Ani pátrací letadla, ani lodě s dálkově řízenými miniponorkami a podvodními detektory signálů černých skříněk neuspěly při pátrání po Boeingu 777.

Článek

Radiomajáky v černých skříňkách strojů na transoceánských letech by podle úřadu také měly vysílat na nové frekvenci, aby se snáze našly pod vodou.

EASA přišla i s dalšími zpřísněními. Přístroje zaznamenávající komunikaci v kabině budou v budoucnu zachycovat nejen poslední dvě hodiny hovoru, ale dvacet hodin. Důvodem je především dva měsíce trvající marná snaha najít zmizelý Boeing 777 letící z Kuala Lumpuru do Pekingu.

„Tragický let Malaysia Airlines MH370 ukazuje, že bezpečnost nikdy nemůže být brána za zaručenou,“ řekl ředitel EASA Patrick Key a dodal: „Od navrhovaných změn očekáváme zvýšení bezpečnosti na základě toho, že se usnadní získání informací úřady, které vyšetřují bezpečnost.“

Odhalení příčin neštěstí je jedním z klíčových bodů při zvyšování bezpečnosti letecké dopravy.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám