Hlavní obsah

Španělé vydali zatykač na Slovenku, která měla zavraždit bývalého milence

Právo, Ivan Vilček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Španělsko doručilo na Slovensko evropský zatykač na modelku Márii Kukučovou (24), která měla začátkem dubna v Costa del Sol zastřelit svého expřítele anglického milionáře Andrewa Bushe.

Foto: TV Markíza

Mária Kukučová a Andrew Bush ještě v dobách velké lásky.

Článek

Okresní soud v Trenčíně uvalil 10. dubna na Kukučovou vazbu a pokud by zatykač nebyl doručen do 40 dnů, modelka by se dostala na svobodu. Na základě evropského zatykače bude nyní Slovensko rozhodovat o vydání Kukučové do Španělska.

„V odpoledních hodinách vydala prokurátorka návrh na vydávací vazbu ke krajskému soudu v Trenčíně,“ řekla v pátek televizi Markíza šéfka krajské prokuratury Viera Kováčiková.

Je v ilavské věznici

Kukučová je zatím umístěna v předběžné vazbě v ilavské věznici. Soud má nyní dva týdny na to, aby modelku poslal do vydávací vazby. „To, že bude ve vydávací vazbě, neznamená, že bude automaticky vydaná,“ tvrdí expertka na trestní právo Lucia Kurilovská. Trestní řízení může být podle ní zahájeno i na Slovensku. Kurilovská to však nepovažuje za pravděpodobné.

Kukučová se objevila na Slovensku několik dní po vraždě anglického milionáře a dobrovolně se přihlásila na policii. „Do rukou slovenské policie jsem se vydala v domnění, že mi moje země poskytne ochranu a bez dostatečných důkazů mě do Španělska nevydá, protože to celé proběhlo jinak, než to bylo doposud medializováno,“ uvedla tehdy Kukučová.

Kukučové ve Španělsku hrozí 10 až 25 let vězení. Podle španělských médií měla Kukučová čekat ve vile, než se Bush vrátí a po hádce ho měla zastřelit. Svědci ji pak viděli narychlo odjíždět z místa činu v jednom z Bushových aut. Bushova nová přítelkyně Maria Korotaevová ho údajně našla s prostřelenou hlavou. „Pravděpodobně žárlila. Asi si řekla, že když nebude s ní, tak nebude s nikým,“ uvedla Korotaevová.

Reklama

Výběr článků

Načítám